Bambu är en stark träformig gräs som är idealisk för att göra extremt hård terrass och däckskivor. Ett bambudäck ger din trädgård ett naturligt utseende och kan slå. Emellertid kan ett utomhusbambugolv bli smutsigt och gråaktigt med tiden. Korrekt underhåll och ett fast materialinstallationär viktiga för att hålla ditt däck så vackert som möjligt. Men hur gör du det?

Varför är underhåll viktigt?

Löv, pollen, frost, regn eller mycket solljus: de är inte bambu golvets bästa vänner. Olika väderförhållanden har mycket påverkan på utseendet på bambubrädor. Som ett resultat väder täckbrädorna, blir smutsiga och kan få splinter och sprickor. Naturligtvis finns det sätt att täcka ditt däck för att skydda det från elementen, men med utomhusdäck som vanligtvis inte är ett föredraget alternativ.

väderbitna bambu däck

1: Ny – 2: Efter 6 månader – 3: Efter 18 månader – 4: Efter underhåll
 

Nytt bambubäck

NANO bambustäckbrädorEn solid konstruktion av ditt däck är viktigt för att hålla terrassen vacker. Dessutom är det mycket viktigt att välja rätt däckbräda. BambuimportNANO och THERMOdäckskivor är det perfekta valet för att bygga en terrass. Brädorna är tillverkade av komprimerade bambufibrer med en speciell, patenterad behandlingsprocess. Detta gör dem till det starkaste, hårdaste och mest hållbara däckmaterialet på marknaden.

Våra bambustäckbrädor är föroljade och är mycket hållbara: 25 år i direktkontakt med elementen är inte ett problem. På grund av dess patenterade behandling skadas bambusgolven inte på grund av råtta, mögel eller insekter. Med båda däckbrädorna kan du välja den räfflade eller släta sidan av brädet. Föredrar du den släta sidan? Då kan potentiell deformation på grund av väderpåverkan vara tydligare.

 

Underhåll av bambusdäck

yttre bambusköldoljaLiksom med tropiskt lövträ, bambustäckbrädorkommer att väder över tiden. Därför är det nödvändigt att hålla utomhusbambusgolvbrädor med en speciell yttre däckolja minst en gång om året. Vi utvecklade Exteriör Bambusköld utomhusolja speciellt för detta ändamål.

Exteriör Bambusköldolja kan användas för både underhåll och grundläggande behandling av nya och redan oljade bambuskivor. Det ger en stark vatten- och smutsbeständig yta, UV-skydd och försenar bildandet av svampar och alger. Kräver din utomhusbambusdekor en uppfriskning? Genom att använda exteriör av bambussköldolja får du tillbaka den ursprungliga färgen och bambukornet på ett väderbitna bambudäck.

Rengöring av bambu

Förutom att tillämpa underhållsprodukter är rengöring av din bambustrass eller uteplats alltid en bra idé. Håll ditt bambustäck rent genom att ta bort alla löv och annat löst smuts med en kvast. Du kan också begränsa splinters och grovhet på däckbrädorna genom att rengöra dem med en speciell kiselkarbid kvast eller en maskin med kiselkarbidskiva.

Rengöring av din terrass rekommenderas också för att bevara ditt däck. Du kan göra detta genom att skölja varmt vatten på däckskivorna tillsammans med ett milt tvättmedel. På detta sätt kan du enkelt ta bort all smuts från däcket med en icke-metallisk, hård borste. Skölj däcket igen med mycket vatten och låt brädorna torka helt. Applicera ett lager av yttre bambusköld för att återställa färgen till dess naturliga tillstånd. Detta gör du bara när det är torrt: båda terrängen måste vara torr, som väderförhållandena. Efter behandling med oljan bör inte regn falla på den under minst 48 timmar.