Produkter för underhåll av bambu

Bambu är en vacker naturprodukt, men som träprodukter kommer den att väder när den utsätts för utomhus elementen.


Det rekommenderas därför att regelbundet underhålla dina bambudekorationer, staket, möbler, strukturer etc. Vi har utvecklat ett antal speciella underhållsprodukter för bambu som skyddar och tar hand om dina bambumaterial.
Har du glömt att underhålla ditt bambusstaket och blev det grått? Inga problem, även för väderbitna bambu, har vi utvecklat en serie produkter som kan återställa originalfärgen. Nedan följer en kort översikt:
  1. Bamboo Protector / Skydd: För att skydda bambu från UV-väderförhållanden
  2. Bamboo Booster / bambu förstärkare: Att ge näring till bambu och ge den en fin djup färg.
  3. Grey-Go: För att rengöra riden ut bambu.
  4. Bamboo Renovator Natural / Black: För att återställa den ursprungliga färgen på väderbitna bambu.
  5. Ground Protector / Markskydd: För att skydda bambustavar som placeras i marken från råtta.
  6. Bambus Topcoat: Bambu stop plack: För att skydda bambu plywood från slitage, fläckar och missfärgning.
  7. Bamboo Shield / Bambu sköld: För att skydda bambu dekorationer och sidospår från väderförhållanden.

Innan du skyddar bambustänger mot väderbitning och sprickor är det viktigt att känna till några grundläggande regler när du arbetar med bambumaterial

 

1. Undvik direktkontakt med jord

Undvik direktkontakt med jord för att förhindra att bambu ruttnar. Till exempel, när du installerar bambustängsel, rekommenderas det att stänga stängslet minst 2 cm från marken. Begravning av bambustickor i jorden rekommenderas inte om den är belagd med speciell bitumenfärg eller tjära, vilket kan ge ett visst skydd.

2. Använd inte sömmar för att ansluta bambustänger

På grund av den anatomiska strukturen hos bambufibrer, som alla kör i samma längdriktning, kommer att tvinga naglar till bambu att leda till uppdelning. Skruvar kan användas om ett något mindre pilothål borras i bambustången.

3. Hantera bambu med försiktighet

Att släppa bambu på marken eller slå den med en hammare kan orsaka sprickor och splittringar. Därför bör bambu hanteras och installeras med försiktighet, helst av erfarna installatörer.

Bambus staketskydd

För att förhindra bambuväder (och till viss del spricka), applicera två lager special tätare på ytan. En högkvalitativ bambustätare känns igen av sin höga motståndskraft mot fukt och ultraviolett strålning. En sådan fläck eller tätning innehåller ett vattenavvisande konserveringsmedel, såsom vax, paraffinvax eller harts, och ett bindemedel som minimerar nedbrytning, krympning och svullnad.

En tätare som uppfyller alla dessa krav är Bamboo Protector, en specialutvecklad transparent tätare med utmärkt UV-skydd. Bambuskydd måste appliceras på bambuytan, men också på de naturligt stängda noderna på toppen av bambus staketet. Tätaren förhindrar att bambufibrer absorberar fukt och minskar volymen och hastigheten för utbyte av fukt med atmosfären.

Återhämtning av väderbambu

Även om en bambu staket är väderbitna, med hjälp av Grey-Go bambu färgborttagare kan fortfarande återställas till ytan och se hur den ursprungliga gula färgen magiska genen visas.

Mer information om våra speciella bambu underhållsprodukter finns i beskrivningen av varje produkt här:

https://bambu-eco-produkter.se/product-category/maintenance-products