Bambuprodukter är det bästa miljövänliga valet för rätt hållbara  byggprojekt

Bambu är ENDAST ENDAST ENDAST miljövänligt hållbart material!

Det är ett gräs som växer i en otrolig hastighet, men som ändå är starkare än de flesta typer av träd. Det är därför lämpligt som ett hållbart och miljövänligt material, och det är just därför vi valde att distribuera bambuprodukter till den svenska marknaden

Bambu är i princip en outtömlig resurs eftersom den växer mycket snabbt (upp till 1 meter per dag) och eftersom bara de äldre stjälkarna skördas, har den yngre bambu mer utrymme för tillväxt, vilket ger ett högre avkastning. Bambu är den snabbast växande växten på jorden. Det tar bara fyra år för en ny bambu att växa så stor att den kan skogas från samma bagageutrymme. Därför är bambu mer miljövänligt och hållbart än trä.

Bambu är också hållbart med en yta som överträffar det stora flertalet trä som används för golv när det gäller hårdhet och hållbarhet. Till exempel är bambu hårdare och mer hållbart än både bok, ek och ask. Denna hållbarhet garanterar ett hållbart golv med lång livslängd. Den unika tillväxttakten, tillsammans med effektiv produktion, gör att bambu faktiskt absorberar mer CO 2 än det släpper under produktion och transport till kunden. Detta är bara en av de många anledningarna till att vi har valt att sälja bambuprodukter från den nederländska tillverkaren, som specialiserat sig på att producera C02-neutrala bambuprodukter och byggmaterial av hög kvalitet.

Slipmotståndet bidrar också till att ett bambugolv är mycket lämpligt för både privata hem och företag. Samtidigt är bambu också ett bra byggmaterial, särskilt eftersom det är mycket stabilt att bilda och påverkas mindre av luftförändringar.

Miljövänliga produkter i bambu är lösningen i eraen för evig hållbarhet !

BAMBUS-PRODUKTER ÄR HÅLLBAR & STABELL, MILJÖ- OCH EKO-VÄNLIGT OCH GARANTERAD TOP KVALITET!

Bambu är en ”oändlig” resurs som växer snabbare än någon annan växt när bambusträd växer upp cirka 1 meter om dagen – och är CO2-neutrala under hela deras livscykel .

Fler och fler konsumenter väljer medvetet hållbara och miljövänliga byggmaterial som företag, du har antagligen redan fått sådana förfrågningar. Bambu har blivit ett viktigt alternativ till många traditionella timmer under de senaste åren, och efterfrågan kommer bara att öka i framtiden. När allt kommer omkring växer bambu mycket snabbare än vanliga träd och är utomordentligt starkt, vilket gör det till ett idealiskt material för otaliga dekorativa och strukturella användningar.

Våra leverantörer har snabbt blivit en av de största bambuimportörerna . Eftersom de hanterar sin egen bambuproduktion utan att använda mellanhänder kan vi garantera bästa kvalitet till lägsta priser.

✓ Vi kan leverera små och stora beställningar i hela Europa.
✓ Direkt import och export är möjligt från våra tillverkningsanläggningar i Asien och Sydamerika.
✓ Professionellt råd och stöd för speciella bambuprojekt.
✓ Kvalitetssäkring och marknadens mest konkurrenskraftiga priser.
✓ Möjlighet att producera och leverera exklusiva eller anpassade mönster.

Med andra ord, vi är din verkliga partner om du letar efter en pålitlig källa för att uppnå dina bambuambitioner. Därför kan du vara säker på att vi gör allt för att ge dig bästa råd och stödja dig som vår privata kund och / eller för ditt företag.


BAMBUS ÄR BÄSTA MILJÖVÄNLIGA MATERIAL BAMBUS ÄR BÄSTA KÄLLAN FÖR ATT TILLVERKA MILJÖ HÅLLBARA ECO-PRODUKTER

Bambu är inte bara bambu eftersom bambu är den ”oändliga” resursen!
BAMBUS GOODNESS
”Det finns inget som ett träd kan göra som en bambu inte kan.”

Å andra sidan har bambu många andra applikationer som träd inte kan. Saker som kläder, cykel, tandborste, kol, alkohol och skulle du tro på en öl av bambu? Bambu är verkligen hållbart jämfört med trä. Det finns inget behov av att betona förkortningen ”FSC” på våra produkter. Bambu berättar ”HÅLLBARHET” alla kepsar och djärva.

Bortsett från de många potentiella användningarna av bambu, finns det en faktor som väcker ännu mer uppmärksamhet på miljömässiga betydelse och ekologiska värde för bambu. Vi talar om dess förmåga att växa till mognad mycket snabbt. Det motsvarar också en snabbare påfyllning av bambutömningar i naturen från bara 3-5 år till skörden. Jämför det med träd som tar minst ett decennium!

Bambu är den snabbast växande växten på planeten! Detta innebär supersnabb påfyllning efter skörd. Bambu har bara 3 till 5 år att skörda, vilket gör det till världens mest hållbara naturmaterial! Bambu kan ersätta användningen av trä för nästan alla tillämpningar. Från papper, kläder kan du till och med göra te av det. Bambu behöver inte gödningsmedel eller bekämpningsmedel eller någon annan form av vetenskaplig jordbruksinsats för att sprida sig väl.

Den mest slående funktionen är dock den naturliga skönheten i vackra korn, vilket ger en distinkt design look.

Vi vet hur viktig miljövänlighet, hållbarhet, kvalitet och produktsäkerhet är för ditt projekt. Därför är alla våra bambu produkter certifierade enligt de högsta internationella standarderna och kvalitetskontrollerade av vår tillverkares eget team.

VAD ÄR HÅLLBARHET – Det är en bra guide till verklig hållbarhet 

Hållbarhet. Vad är det exakt?  Att vi bryr oss om varandra och världen är tydligt för de flesta av oss. Men gick du i detalj om vad som egentligen menas med att vara hållbart? Under länken hittar du en systematisk genomgång av de viktigaste frågorna inom hållbarhet. När du är klar vet du allt från vad som krävs för att ett hus ska vara hållbart till vilken form som helst.

Vad är ett hållbart hus?  Ett hållbart hus kännetecknas av att det är byggt av miljövänliga eller återvinningsbara material. Dessutom måste den ha en minskad energi- och resursförbrukning. Och sedan bör den använda sig av alternativa uppvärmningsmetoder. Kort sagt: Ett hus som består av material som har haft minimal miljöpåverkan hela tiden i husets livscykel.

Är hållbarhet bra för din ekonomi? Det korta svaret är JA! Det som är bra för miljön är också bra för ekonomin. Åtminstone kan man hävda att hållbarhet är en riktigt bra långsiktig finansiell investering. Ekonomer tolkar hållbarhet som att ge kommande generationer åtminstone samma välfärd som vi lever under. Det är uppenbart att natur och klimat också är viktigt för välfärden – och därför kan det vara värt att spara på de resurser vi förbrukar idag. Det används alltmer för ekonomiska instrument.

Källa:  https://groenforskel.dk/hållbarhet

Är pandabjörnen hotad av produktion av bambu?

Inte alls. Det bör förstås att pandabjörnar (både den lilla pandaen och den gigantiska pandaen) lever i de bergiga områdena i centrala Kina, där de främst använder de lägre arter av bambu som den viktigaste matkällan. Således bor de långt borta från områdena där de jätte- bambusarter som Moso brukade göra bambuskolv växer. Dessutom är det Moso-bambuarter som inte ens erkänns som mat av pandabjörnar. Så produktion av Moso-bambugolv utgör absolut ingen fara för pandaen!


                      Videofil: Mr. David Trujillo kommer att prata mer om de fantastiska övergripande egenskaperna hos Bamboo.