Hur man installerar ett bambusrödstaket

 

Att använda rullade bambusstaket är ett unikt och prisvärt sätt att dekorera och förbättra din trädgård. Många miljöaktivister håller med om att användning av bambusstaket istället för trä, betong och andra konventionella material kan bidra till att bevara naturen. Detta beror på den utmärkta kvaliteten på bambu, vilket gör den till den enklaste förnybara naturprodukten på jorden. Använda rullade bambusstaket är ett unikt och prisvärt sätt att dekorera och förbättra din trädgård. Många miljöaktivister håller med om att användning av bambusstaket istället för trä, betong och andra konventionella material kan bidra till att bevara naturen. Detta beror på den utmärkta kvaliteten på bambu, vilket gör den till den enklaste förnybara naturprodukten på jorden. finns i långa rullar som kan appliceras på ett befintligt staket. Detta är ett ekonomiskt sätt att dölja gamla, fula staket eller ge mer integritet till kedjelänkstaket. Det är viktigt att ha en robust struktur när du installerar ett bambusrödstaket så att det tål alla slags väder. Några viktiga steg bör vidtas när man fäster ett bambusrödstaket på ett befintligt staket.

Att använda rullade bambusstaket är ett unikt och prisvärt sätt att dekorera och förbättra din trädgård. Många miljöaktivister håller med om att användning av bambusstaket istället för trä, betong och andra konventionella material kan bidra till att bevara naturen. Detta beror på den utmärkta kvaliteten på bambu, vilket gör den till den enklaste förnybara naturprodukten på jorden. Dessutom är bambu ett slags gräs som växer så snabbt, det betyder att utbudet är ganska tillräckligt.

Det finns flera tillverkare som erbjuder rullade bambustängsel i en mängd olika färger och strukturer. En av de stora fördelarna med att använda valsad bambu stängsel är dess överkomliga priser, även om du vill att produkten ska skickas till ditt hem. Detta innebär att du kommer att kunna spara lite pengar på din konsumtion av material som vanligtvis kostar mycket mer. Dessutom kan bambusstaket monteras i en vind, till skillnad från traditionellt virke.

Du behöver inte oroa dig för materialets hållbarhet. Bambu är känt för att vara lika hårt som en cederträ. Experter säger att en bambuprodukt kan pågå i upp till 20 år om den upprätthålls korrekt. Vävd eller delad bambu kan dock bara hålla hälften så länge, men den är helt i nivå med andra dyra, traditionella material. Även om de vanligtvis används för utomhuslandskap, kan rullade bambustaket också användas för dekor. Det finns flera saker att tänka på om du väljer att använda rullade bambusstaket.

Val av design
Rullade bambusstaket finns i olika stilar som fast eller delad bambu med olika vävda mönster, så se till att välja det som passar din smak. Tänk också på utseendet på din trädgård när du väljer den typ av utseende du vill ha. Se till att designen kompletterar det övergripande utseendet på din trädgård. Vanligtvis valsade bambusstaket består av långa stolpar med en tum diameter, avgränsade av en galvaniserad tråd av rostfritt stål.

Installation
Att installera valsade bambusstaket är ganska enkelt; Detta är särskilt lätt om ett kedjelänkstaket redan är installerat. Allt du behöver göra är att linda in staket runt kedjelänken och säkra den med galvaniserad tråd. Vävd eller delad bambu är idealisk att använda om du vill installera bambusstängsel över ett befintligt staket av träskivor. Men den här gången använder du rostfria klammer i stället för galvaniserad tråd. Låt inte bambu begravas eller röra vid marken, annars kan det försämras snabbt. Kom ihåg att bambu inte är trä utan ett slags gräs. Det skulle vara idealiskt att använda trästolpar istället för att begrava bambu till och med till marken.

Vård och underhåll
Som nämnts tidigare är bambu ett robust material som kan pågå i flera år om det upprätthålls korrekt. Så det är viktigt att rengöra det regelbundet. Fixa det omedelbart om vissa delar är trasiga. Se till att ge ditt rullade bambustaket lika mycket tid för skötsel och underhåll som du skulle göra för alla naturprodukter.

Instruktioner

• Mät ditt befintliga staket och bestäm hur många rullar eller delar av bambusrödstaket du kommer att använda.

• Justera styrkan på ditt befintliga stängsel och hitta horisontella stödbalkar upp och ned. Beroende på höjden på ditt befintliga staket och ditt nya bambustaket, behöver du horisontella stödbalkar längst upp och botten av din befintliga struktur som du kan fästa bambusstaket med. Om du inte har stödbalkar kan du lägga till horisontella trä- eller bambubjälkar till din befintliga struktur genom att skruva in dem i dina befintliga stolpar. Att helt enkelt montera bambusstaket på trådstaket utan stödbalkar gör det inte tillräckligt robust för att motstå vind och andra element.

• Skär 8–10 tum bitar av galvaniserad tråd med bidetång; du kommer att använda den här tråden för att fästa bambusstaket till din befintliga struktur. Beroende på storleken på din befintliga struktur, skär tillräckligt med bitar för att placera dem var 4 till 6 tum längs botten, topp och mitten. Längre bitar fungerar bra för fästade bambusstaket, och mindre delar kommer att användas för att fästa bambusstaket till den befintliga staketstrukturen.

• Börja fästa bambusrödstaket på din första galvaniserade trådstängsel. Se till att leda båda ändarna av galvaniserad tråd genom den befintliga tråden på ditt bambusrödstaket och sedan linda det runt stängselstången på den osynliga sidan. Med hjälp av tång drar du de två ändarna av den galvaniserade tråden ordentligt och vrider dem tills vassstaket säkert. Se till att du använder minst tre trådstycken på varje stolpe och att din stängsel är rak.

• Vänd ditt bambusrörstaket till nästa stängselstolpe och gå sedan tillbaka och fäst det var 4 till 6 tum på toppen, botten och mitten tills du når nästa staketstolpe. Använd samma teknik som din tång som du använde på stängselstolpar för att fästa den på stödbjälkar. Var försiktig så att du inte drar för hårt när du tränger den galvaniserade tråden genom tråden på bambusrörstaketet. Att dra för hårt kan skada bambu och punktera ett hål i staketet.

• Fortsätt rulla ditt bambusstaket och fästa det på ditt befintliga staket tills du kommer till slutet. Se till att bambusrörstaketet är både säkert och rakt. När du kommer till slutet av en rull, fäst helt enkelt nästa rullstruktur och fortsätt nerför staketet. Du behöver inte fästa den föregående rullen till varje rulle med bambusrödstaket.

TIPS: Re. hur man monterar bambustängsel kan du också se här: Bamboo-Videos

 

TIPS: Vid montering av bambusstaket som också kan användas Wire Mesh Panel Galvaniseret ( https://bambus-produkter.dk/product-category/fasteners/mesh-fencing )  som visas på bilden här: 

Relatera till special-beslag för montering av stängselrulle hittar du dem här:

bambu-eco-produkter.se/product-category/fasteners/screws/