Marco van G. från Flevoland funderade på idén att bygga ett unikt trädgårdsstak i bambu med integrerad skjutport vid ingången till hans hem. Hans öga fångades på de svarta bambustängselpanelerna i vår  Giant-kollektion  och frågade oss om det var möjligt att bygga en matchande skjutdörr för honom. Ett viktigt krav var att bambuporten skulle hänga på ett järnvägssystem för att den skulle ”flyta” över en grusväg.

Efter en kort beräkning och brainstorming gick vi direkt till jobbet. Våra designers valde bruntfärgat trävirke för den skjutbara grindramen där den svarta bambusstaketet var ordentligt fäst. Träramens hörn förstärktes med metallhörnfästen.

Några veckor senare fick vi bilderna av det slutliga resultatet, och det måste sägas, det svarta bambu glidande grindstaket ser bra ut!

”Bambuens skjutport för vårt hus uppfyller förväntningarna perfekt. Många som passerar har slutat för att titta på staketet! ”
– Marco van G.

Trästaketstolpar och  klämmor i rostfritt stål  användes för installation av bambustaketet. Trästolparna var täckta av  halvrunda svarta bambustolpar . Slutligen   tillsattes svart bambukantning i trädgården för den ultimata finishen.