En bambuskärm kan förvandla din trädgård, uteplats eller balkong till ett mysigt och exotiskt paradis. Med dessa 26 bambu-fäktningsidéer visar vi dig gärna några vackra exempel och möjligheter.

Bambu stängsel finns i antingen rullar eller paneler. Bambu stängselrullar  är bäst lämpade för att täcka en befintlig vägg, trästaket eller nätpanel. Bambuskärmar  å andra sidan används bäst som fristående staketpaneler eller partitioner för att skapa mer avskildhet mellan två trädgårdar.

Bamboo Fencing

För att ge betongstaket ett mer dekorativt och naturligt utseende har kunden valt att fylla vägguttag med enskilda  bambustickor . Som visas i exemplet ovan resulterar ofta kombination av bambu med andra material i ett mycket unikt och modernt utseende. En  speciell transparent tätare  applicerades på bambu för att förhindra att stängslet väder ut och för att maximera dess hållbarhet.

Black Bamboo Fencing

Denna trädgård använder  svarta bambu stängselrullar  och stora diameter bambu stolpar. Stängselrullarna är säkrade mot en vägg och avslutas med en zinkskaft överst för att maximera hållbarheten hos bambustaketet. Även bambustolparna täcks i de övre ändarna för att undvika vatten och skräp i bambu.

Bamboo Fencing

Användningen av bambu på balkonger blir mycket populär eftersom de ger omedelbar integritet till ett överkomligt pris. Bambus stängselrullar  på 1 m höga med 2,5 m breda är perfekta för att göra bambus balkongskärmar och är lätta att fästa med trådband.

Bamboo Fencing

Denna uteplats innehöll en ful betongvägg. Genom att täcka väggen med  bambu stängselrullar  förvandlades det till ett soligt och tropiskt sittområde. Eftersom alla bambustickor i staketvalsar är anslutna med galvaniserad ståltråd är de mycket snabba och enkla att installera.

Black Bamboo Fencing

Det som brukade vara ett vanligt transparent kedjelänkstaket är nu en vacker svart bambuskärm med lite genomblick. En av fördelarna med bambu stängselrullar är att du enkelt kan placera dem i olika vinklar eller former. Med slipsomslag kan du enkelt fästa bambu rullar på nätpaneler.

Bamboo Fencing

Denna enorma bambu-bildram inbjuder dig att drömma om din nästa semester. Ramen sitter på ett  delat bambustaket  och är tillverkat av kinesiska bambustolpar med stor diameter  . Hörnen på bambu-bildramen är färdiga med  manila rep .

Bamboo Fencing

Har du snarare något annat än ett vanligt  trästaket ? Då är rullade bambu stängsel en utmärkt lösning för att omvandla ditt trästaket till ett litet tropiskt paradis.

Black Bamboo Fencing

Svarta bambustaket  från Indonesien är fantastiska för att göra en robust och imponerande sekretessskärm i trädgården. I det här exemplet förkortade ägaren några av de vanliga bambusstängerna i panelen för att skapa en lekfull effekt. För att undvika vittring,  bambu skydd tillämpades på denna bambu trädgård skärm.

Bamboo Fencing

Bambusstaket utomhus har minimal genomskinlighet och ger mest avskildhet för en trädgård. De är lätta att fästa vid varandra med trästaketstolpar och specialutvecklade  rostfritt stålklämmor . Dessa  indonesiska bambusstaket  finns i paneler på 120, 180 och 200 cm höjd.

Black Bamboo Fencing

Kombinationen av betong, metall och bambu är mycket framgångsrik i denna låga bambuskärmning. Den grå färgen kontrasterar vackert med de  mörka bambuskärmarna och zinkskyddet ovanpå bambuförlängningen stängs livslängden. Av erfarenhet har vi lärt oss att bambusstaket håller mycket längre om den övre och nedre delen är skyddad från direktkontakt med regn eller fukt.

Bamboo Fencing

För ett japanskt fiskdamm med koi-karp är bambu stängsel ett måste. Luften och den naturliga atmosfären som utstrålar från bambu är onekligen kopplad till Fjärran Östern.

Black Bamboo Fencing

Bambustängselpaneler har fördelen att de kan installeras som fristående skärmar. Inre bambupinnar säkerställer trädgårdsstaketets stabilitet.

Bamboo Fencing

Valsad bambu stängsel  är billig men verkligen inte mindre vacker. Fäst vid ett trådstaket och avslutat med några färgglada banners kan du skapa unika och moderna bambuskyddsskärmar.

Black Bamboo Fencing

Svarta bambuskärmar  är tillverkade av naturligt svarta (mörkbruna) bambustickor. Eftersom stolparna inte är målade kan den ena vara mörkare än den andra. Dessa färgskillnader ger emellertid en mycket naturlig look på din trädgård, uteplats eller balkong. Lägg också märke till utrymmet längst ner i bambu stängsel. Undvikande av direktkontakt med marken kommer att förhindra att bambuskottarna absorberar fukt och därmed ruttnar.

Bamboo Fencing

Denna bambus balkongskärm är tätt fäst vid räcket. Det låga staketet ger tillräckligt med integritet utan att känna att vara helt innesluten. När man går vid flaskan champagne verkar kunden också vara ganska nöjd med resultatet.

Bamboo Fencing

Våra Linjosa bambus stängsel paneler är mycket populära eftersom de har en unik orientalisk look. När man skapar stadsträdgårdar med olika typer av blommor och växter väljer trädgårdsmästare ofta trädgårdsskärmar ofta för dessa indonesiska trädgårdsskärmar i bambu i sin design.

Bamboo Fencing

Detta staket består av bambustängselrullar som är färdiga med  halvrunda bambusstänger . De delade bambustolparna används för att täcka befintliga trästaketstolpar.

Black Bamboo Fencing

Ett robust svart bambu trädgårdsstaket är redan ett blickfång, men inkluderar några trevliga utomhusbelysningsarmaturer till staketet och du kommer att sluta med en verkligt spektakulär bambuskärm, även på natten.

Bamboo Fencing

En  bambu-pergola  måste nästan automatiskt åtföljas av bambu-stängsel, men i detta exempel är till och med planteran täckt med bambuskanter .

Black Bamboo Fencing

Detta koi-damm ser fantastiskt ut dag och natt eftersom den upplysta svarta bambuskärmen ger en typisk orientalisk atmosfär som perfekt passar denna inställning.

Bamboo Fencing

I vissa fall behöver inte stängsel av bambu vara hög. Om du bor bredvid en flod eller skog till exempel kan en  låg skärm för  bambuskydd vara att föredra för att fortsätta njuta av utsikten.

Black Bamboo Fencing

Ett mysigt sittområde med svarta bambusstaket i bakgrunden.

Bamboo Fencing

Bambu i direktkontakt med marken ruttnar snabbt. En träram är därför en utmärkt lösning för att öka bambus hållbarhet och livslängd. Ovanstående exempel visar vår  Trendline bambuskärmning  i kombination med en mörkfärgad träram.

Black Bamboo Fencing

Ett bambustaket består inte alltid av fasta paneler eller rullar. Även med enskilda bambustänger kan du skapa en partition. Applicera emellertid bitumenfärg (svart tjära) på bambu när du väljer att gräva bambustavar i marken. Detta förhindrar försämring.

Bamboo Fencing

Möjligheterna med bambu är oändliga, särskilt i kombination med andra byggnadsmaterial. Denna japanska trädgård med träbambu staket räknas som ett bra exempel.

Bamboo Fencing

Behöver du täcka en uteplatsvägg på ett snabbt och enkelt sätt? Då är denna prisvärda  delade bambu stängselrulle  ditt bästa val. Delade bambu rullar är mycket lätta och förpackade i praktiska väskor med handtag. De kan fästas på en vägg i trådstaket med trådband eller speciella fästskruvar. Deras billiga pris gör dem också mycket populära för tillfällig visning på festivaler eller byggarbetsplatser till exempel.

Är du också intresserad av att köpa vackra bambusstängsel för din trädgård, uteplats eller balkong?  Beställ direkt från vår  onlinebutik  så skickar vi hela Europa åt de bästa priserna!