Bambu väggbeklädnad skapar direkt en unik atmosfär i ditt hem. Det är också ett modernt och miljövänligt alternativ för att dekorera butiker och kommersiella utrymmen. Bambuväggbeklädnad är lätt att installera, kräver inte underhåll och är mycket hållbart.

Om du letar efter originella väggdekorationsidéer till ditt hem, uteplats eller kontor, än du kanske gillar att exemplen på denna sida får lite inspiration. Naturligtvis visas alla visade bambumaterial direkt i vår  webbshop .

Bamboo Wall Cladding

För närvarande integrerar inredningsarkitekter mer och mer miljövänliga och hållbara byggmaterial i sina projekt. Moso bambustolpar  är därför mycket populära för väggbeklädnad. Den naturliga glänsande gula färgen på denna kinesiska bambusart sparar tid, eftersom ingen tätare eller lack måste appliceras.

Half Round Bamboo Poles as Wall Covering

Halva runda bambustolpar  kan också användas som väggbeläggning eller väggdekoration (som visas på bilden ovan). Dessa halvdelade bambustolpar är lätta och lätta att skruva fast i en vägg.

Office with Bamboo Wall Covering

Sydamerikanska  bambustänger i Guadua  skapar en mycket robust och dramatisk väggbeklädnad. Dessa bambustolpar med stor diameter kan placeras mot en vägg medan träplankor upptill och i botten håller bambustavarna på plats.

Bathroom with Bamboo Wall Cladding

Tonkin-käppar har en naturlig vitgul färg som kontrasterar vackert mot en mörkgrå bakgrund, sett i denna badrumsdesign. Tonkin-bambuskottar  är mindre känsliga för extrema förändringar i temperatur och luftfuktighet, därför är det den mest lämpliga bambusorten för att täcka badrumsväggar.

Conference Room with Bamboo Wall Covering

Bambu rullar är speciellt utvecklade för att täcka väggar och sidor. De kan användas inomhus och utomhus och är mycket enkla att fästa mot en vägg. De   visade bambu rullarna är 250 cm breda och 250 cm höga och finns i en mörkbrun och naturlig färg.

Bamboo Wall CladdingBlack Bamboo Wall Cladding

Office with Black Bamboo Wall Cladding

Svarta bambu rullar som används som väggbeklädnad för ett kontor.

Securing Bamboo Wall CladdingSecuring Black Bamboo Wall Cladding

Bambu rullar är enkla att installera mot en vägg med  skruvar . De inre galvaniserade ståltrådarna håller bambustickorna på plats.

Patio with Black Bamboo Wall Cladding

Bambuskärmar är utmärkta för att renovera terrass- eller uteplatsväggar. Dessa  svarta bambupaneler  skapar omedelbart en tropisk och mysig uteplatsmatsplats.

Interior with Bamboo Wall CoveringBalcony with Black Bamboo Wall Covering

Naturliga och svarta bambu rullar som väggdekorationer för hem och balkong.

Patio with Black Bamboo Wall Decoration

Svarta bambu rullar som används som väggbeläggning på en uteplats.

Split Bamboo Wall Cladding

Delade bambu rullar  är utmärkta för att skapa en exotisk heminredning. Genomgången ger en lekfull effekt i kombination med bakgrunden och kan placeras både horisontellt eller vertikalt.

Massage Room with Bamboo Wall Decoration

Delade bambu rullar som används som väggdekoration i ett massagerum och avslutade med halvrunda bambu stolpar.