Bamboo Pergola Kit

Tänker du bygga en vacker pergola för din trädgård eller terrass i år? Med vårt prefabricerade  bambu-pergolakit är  det enkelt och prisvärt att installera ditt eget.

Innan installationen ska du packa upp och organisera bambustolparna efter klass och längd. Stolpar, balkar och takbjälkar har olika dimensioner och klassificeras enligt följande …

Varje bambu Pergola-kit innehåller:

KVANTITET DIAMETER (CM) LÄNGD (CM) ANVÄNDA SIG AV
5 5-7 300 Rafters
4 8-9 300 balkar
4 8-9 400 balkar
4 9-10 300 inlägg

 

Steg 1

Välj lämplig plats för din bambu-pergola. Hitta en plan yta med plats för en 3 mx 4 m rektangel. Bestäm var du vill ha hörnstolparna och mät 3 och 4 m avstånd mellan varje stolpe.

How to Build a Bamboo Pergola

Lägg två av de 3 m långa och 9-10 cm bambustolparna i diameter parallellt med marken, 4 m från varandra. Om polerna inte har samma diameter i varje ände, se till att ändarna med större diameter vetter nedåt, dessa kommer att vara basändarna på bambupergolan.


Steg 2

Placera de 4 m långa bambubalken med en diameter på 6-8 cm under stolparna som ligger på marken. Mät 12 cm från toppen av stolparna och borra ett 10 mm hål genom stolpen och balken. Säkra bambustolparna med de medföljande M8 x 200 mm-bultarna.

Upprepa samma steg för den andra sidan av pergolan och fäst bultarna. Dra inte åt muttrarna och bultarna för mycket för att undvika skador på bambu.

How to Build a Bamboo Pergola

Testa att alla fogar är säkra innan du står upp på varje sida. Ställ de två ramarna upprätt och placera strukturerna i vald riktning.


Steg 3

Med de två längsta sidorna av bambupergolan stående upprätt kan du nu fästa de 3 m långa bambustavarna med en diameter på 6-8 cm. Placera varje stolpe över toppen av varje sida, anslut de två strukturerna. Fäst polerna på de tidigare strukturerna på samma sätt som i steg 2. Återigen, dra inte åt muttrar och bultar för att undvika att skada bambustolparna.

How to Build a Bamboo Pergola

Vid denna punkt bör din struktur kunna stå på egen hand.


Steg 4

Placera de 3 m långa bambusaftarna med en diameter på 3-5 cm ovanpå bambupergolen och säkra dem med de medföljande M8 x 180 mm-bultarna och muttrarna. Avståndet mellan takbjälken är 60 cm (mitt till centrum). Markera det första borrhålet i mitten av balken (exakt på 2 m) och mät två gånger 60 cm till vänster och till höger. På detta sätt kommer du att hamna med 5 markeringar per balk där du kan borra 10 mm hålen.

How to Build a Bamboo Pergola


Steg 5

När pergolan är ordentligt konstruerad kan du surra varje fog med  svart palmrep  (valfritt) för  att dölja metallhårdvaran och täcka taket med  taktak med palmtak som ger  den ultimata tropiska upplevelsen.

NY!  Beställ våra specialutvecklade basplattor för  universalhållare av bambustång  för att säkra din bambu-pergola.

How to Build a Bamboo Pergola